Museum opening hours: 09:00 - 17:00

Драгослава Срејовића 2

19000 Зајечар, Србија

Изложба слика и скулптура Тамаре Недељковић Вукше и Марка Вукше

Тамара и Марко Вукша  су се премијерно представили зајечарској публици у овом истом простору 20. јула 2005. изложбом под називо Introduction – Упознавање. Од тада до данас они су прешли дуг стваралачки пут, сазрели као ствараоци, али су основне животне и уметничке постулате које су усвојили на почетку задржали до данас. Оно што је овом уметничком пару заједничко су свакако – промишљеност, духовна страна живота и доследност.
Слике Тамаре Недељковић Вукше из црикуса Фрагменти и Кимоно, рађене у протекле 3 године, богате текстуре, од рециклирог папира, старих књига, тканина и другог материјала, уз интервенцију боје, јаког или пастелног колорита, понекад уз присуство црних партија,слојевито граде једну нову стварност из које израњају апстраховани предмети, биљке, мртве природе.

Марко Вукша нам се представља апстрактним скулптурама насталим у периоду од 2012. до данас. Оно што његове скулптуре обједињује, било да су то затворене форме где доминира јединственост маса или пак оне које поседују отворену форму, јесте линија и њен ток као један од могућих израза.

Изложбу можете погледати до краја августа.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.