Museum opening hours: 09:00 - 17:00

Драгослава Срејовића 2

19000 Зајечар, Србија

Манифестација „МУЗЕЈИ ЗА 10“ од 15. до 19. маја у Зајечару

Изложба

Народни музеј „Зајечар“ и ове године, по девети пут, узеће учешће у Манифестацији „Музеји за 10“ која ће бити одржана од 15. до 19. маја. Тема овогодишње Манифестације носи назив „Музеји, одрживост и благостање“.

У оквиру манифестације, у уторак, 16. маја, у 19 сати, у галерија Радул беговог конака у Зајечару, биће отворена изложба „Дугмад“ из приватних колекција Удружења жена из Николичева.

У петак, 19. маја, у 19 сати, у галерија Народног музеја „Зајечар“ биће отворена изложба „Из опуса – сликарство Драгослава Живковића“, из збирки Завичајног музеја Књажевац, Народног музеја „Зајечар“ и приватних колекција.

Током трајања Манифестације, улаз ће бити БЕСПЛАТАН за појединачне и неорганизоване групне посете. Улаз за школске екскурзије и друге групне посете организоване преко туристичких агенција се наплаћује.

Као и до сада, Манифестација се одржава под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије. Координатор је Национални комитет ИЦОМ Србија.

Музеји су кључни фактори који доприносе добробити и одрживом развоју наших заједница. Као институције од поверења и важни чиниоци у нашем заједничком друштвеном ткиву, оне су на јединственој позицији да подстакну позитивне промене. Постоји много начина на које музеји могу допринети постизању циљева одрживог развоја од подршке климатским акцијама и неговања инклузивности, до суочавања са социјалном изолацијом и побољшања менталног здравља.