×

Error

[SIGPLUS_EXCEPTION_SOURCE] Image source is expected to be a full URL or a path relative to the image base folder specified in the back-end but vesti/proslost-za-buducnost2 is neither a URL nor a relative path to an existing file or folder.

[SIGPLUS_EXCEPTION_SOURCE] Image source is expected to be a full URL or a path relative to the image base folder specified in the back-end but vesti/proslost-za-buducnost is neither a URL nor a relative path to an existing file or folder.

Прошлост за будућност

Народни музеј ''Зајечар'' је организовао целодневни забавни програм у Феликс Ромулијани. Посетиоцима је пружена прилика да сазнају како је изгледао живот Римљана захваљујући аниматорима у римским костимима, израдом римских фризура, играма на табли, дегустацијом римске кухиње, вина, беседништвом и спортским играма. Апликација ''Холоград'', која је овом приликом представљена, је употреба технологије за проширену стварност и омогућује оживљавање Феликс Ромулијане кроз савремени интерактивни водич. Уз основне информације и фотографије које ова апликација пружа, креирана је дигитална реконструкција-интерпретација богиње Кибеле и цара Галерија а анимиране 3Д моделе корисници ове апликације могу видети уз помоћ посебно дизајнираних инфо табли и разгледница. 

Средства за ову апликацију, израду филма о Магури, римске костиме и римско посуђе, обезбеђена су међународним пројектом ''SDITOROMAN'' , чији је део реализованих активности данас представљен.
У музичком програму наступио је Милош Јаковљевић на кавалу и музичка школа из Зајечара. 

Предавање на тему ''Подизање свести о значају археолошког наслеђа'', одржао је др Адам Црнобрња, председник Српског археолошког друштва. 

Спортске игре приказали су полазници карате школе.

Велики допринос реализацији свих активности дали су ученици и професори из Економско-трговинске школе из Зајечара.  

{gallery}vesti/proslost-za-buducnost2{/gallery} 

 


Народни музеј ''Зајечар'' организује целодневни програм за све узрасте у Феликс Ромулијани. Желимо пружити прилику посетиоцима да сазнају како је изгледао живот Римљана, презентацијом и анимацијом са различитим темама.  

 

{gallery}vesti/proslost-za-buducnost{/gallery} 

Контакт

Драгослава Срејовића 2
19000 Zaječar

Тел. +381 (0)19 422 930
Факс. +381(0)19 440 838

sekretar@muzejzajecar.org
www.muzejzajecar.org

Пратите нас...

Где се налазимо...

© 2019. Народни музеј Зајечар. Сва права задржана.