Festival hrišćanske kulture u Romulijani

U okviru „Festivala hrišćanske kulture“ u subotu, 16. septembra na Romulijani u kuli 19, biće održano predavanje arhimandrita Ilariona Lupulovića, igumana manastira Draganac pod nazivom „GNEZDO LEPOTE – zadužbine Kosova i Metohije“.

Početak predavanja zakazan je za 19 sati, a predavanje će biti ispraćeno izložbom pod nazivom „ROMULINA KUĆA OD DIONISA DO HRISTA“ autora Maje Živić.

U okviru “Festivala hrišćanske kulture“, zapaženo interesovanje izazvao je i program organizovan na carskoj palati Feliks Romulijana. Večernjim bogosluženjem i predavanjem Arhimandrita Ilariona (Lupulovića) o svetinjama Kosova i Metohije: “Gnezdo lepote” – Zadužbine Kosova i Metohije, praćenim izložbom “Romulina kuća od Dionisa do Hrista”, autora dr Maje Živić u Kuli 19, započeo je dvodnevni program. Jutarnjoj Arhijerejskoj Liturgiji na temeljima Justinijanove hrišćanske bazilike, prisustvovao je veliki broj gostiju, dok su učenici Medicinske i Ekonomsko-trgovinske škole, održali javni čas na temu „Gonjenje hrišćana u vreme cara Galerija“ . Škola tkanja „Istkati budućnost“, koncert etno muzike, sajam narodne radinosti i starih zanata i humanitarni kotlić, pohvalili su brojni učesnici i posetioci Romulijane, 17.septembra, 2017.godine.

Objavljeno u Vesti